Mediation & Echtscheidingsmediation

Mediation is geschikt voor iedereen die in goed overleg afspraken wil maken, de communicatie weer op gang wil brengen en een gang naar de rechter wil voorkomen. Een mediator is onpartijdig en mediation gesprekken zijn open en transparant. Onze mediators zijn tevens advocaat, waardoor zij u kunnen voorzien van de juiste informatie, zodat de partijen in staat zijn de beslissingen te nemen die het beste passen. De mediator begeleidt dat proces en legt de gemaakte afspraken vast. Mediation vindt plaats op basis van vrijwilligheid en vertrouwelijkheid.

Echtscheidingsmediation

Het doel van echtscheidingsmediation is om er samen uit te komen en te zoeken naar oplossingen waar u zich allebei in kunt vinden. Wanneer u nog verbonden blijft door uw kinderen, is mediation voor de lange termijn doorgaans duurzamer dan het inschakelen van twee advocaten.

Onder begeleiding van de mediator maakt u nieuwe afspraken over financiën, kinderen, inboedel, huis en andere praktische zaken. Zo hebben mediators altijd een actieve rol bij het gezamenlijk opstellen van de omgangsregeling en het ouderschapsplan. Soms kan de mediator ook een apart gesprek voeren met de kinderen, over hun wensen en ideeën.

U gaat een ingrijpend en vaak pijnlijk proces in, waarbij vertrouwen in de mediator van groot belang is. Als lid van de vFAS is mr. M. Broersma opgeleid tot scheidingsmediator. Zij is zowel juridisch als psychologisch opgeleid. Beide kanten van het scheidingsproces zijn heel belangrijk.

Scheiden via een mediator is doorgaans goedkoper wanneer u in staat bent samen afspraken te maken. Echtscheidingsmediation kan op basis van gefinancierde rechtsbijstand (pro deo: eigen bijdrage, excl. bijkomende kosten zoals griffierechten € 39,50 p.p.) of op betalende basis (€ 150,- per uur excl. BTW, excl. bijkomende kosten zoals griffierechten € 145,50 p.p.). Bent u verzekerd voor rechtsbijstand? Veel verzekeringen vergoeden de kosten voor echtscheidingsmediation, aangesloten bij vFAS.

 

Specialisten:

Sander Boeve (Ondernemingsrecht), Mirjam Broersma (Arbeidsrecht, Personen- en familierecht).

BBM Advocaten Putten, actieve en betrokken advocaten

0341-438010